Home

Achtergrond 215 x bekeken

Bomenprijs voor Veendam en Reimerswaal

De bomen in Veendam en Reimerswaal vallen in de prijzen. Milieucentraal en Staatsbosbeheer hebben becijferd dat de bomen die in 2008 op de nationale boomfeestdag zijn geplant per inwoner 6 kilo broeikasgas CO2 vasthouden.

Vertegenwoordigers van beide gemeenten hebben daarvoor vandaag in Den Haag de CO2 Bomenprijs 2008 ontvangen. Geheel in stijl werd daarna een zomerlinde geplant op grond van Staatsbosbeheer.

Veendam haalt de prijs voor de tweede keer binnen, want ook in 2005 ging de bomenprijs al naar de Groningse gemeente. Tijdens de laatste boomfeestdag gingen er vijfhonderd zomereiken, tweehonderd berken, driehonderd wilgen, tweehonderd wilde lijsterbessen, driehonderd zwarte elsen, honderd Corsicaanse dennen en tweehonderd fijnsparren de grond in. Het Zeeuwse Reimerswaal plantte 37 populieren, 175 esdoorns en zes iepen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.