Home

Achtergrond

Boerenprotest tegen aanleg nieuwe weg

Met ongeveer vijftig trekkers protesteren boeren langs de route waar mogelijk het nieuwe tracé van de N340 tussen Zwolle en Ommen komt.

Politici van de provincie Overijssel en van betrokken gemeenten reisden vandaag door het gebied om de mogelijkheden van het tracé te bekijken. De huidige N340 zorgt voor teveel verkeersopstoppingen, waardoor er gezocht wordt naar een alternatief. "Wij zijn tegen het aanleggen van een nieuwe route. Het is beter om de huidige weg op te waarderen", zegt LTO Noord-bestuurder Janna Scherpenkate." "Wanneer een nieuwe weg wordt aangelegd worden de boeren onevenredig zwaar getroffen omdat dan het land doorsneden wordt", aldus Scherpenkate. LTO Noord ziet in dat ook wanneer het huidige tracé wordt opgewaardeerd boeren worden getroffen. "We willen voor deze boeren een goede vergoeding in de vorm van land of geld om de schade te compenseren." De provincie heeft ook de voorkeur om het huidige tracé op te waarderen tot een 100-kilometerweg. De definitieve besluitvorming over het nieuwe tracé van de N340 vindt plaats in juli.

Foto Ruud Ploeg
Foto Ruud Ploeg

Fokkerijorganisatie CRV heeft haar nieuwe aanwinsten in Zwolle aan het publiek gepresenteerd. De dochtergroepen van Apina Curtis en Delta Roppa maakten hun debuut. Maar ook de overige CRV-dochtergroepen trokken genoeg bekijks. Ruim 2000 bezoekers kijken hier naar de dochtergroep van de roodbonte stier Twister. De Lightning-zoon behoort met 116 punten voor totaal exterieur tot de roodbonte exterieurtop. CRV bracht ook een eerbetoon aan de 'miljonairs', Grandprix. Olympic en Kian. Foto Jan Willem Veldman

Loonwerker Sjaak van Birgelen trekt bedden voor aspergeteler Rob Maassen in Montfort. Door de vorst begin dit jaar is het iets verlaat, zegt Van Birgelen. Voor de late aspergerassen verwacht de loonwerker nog een maand werk te hebben. Van Birgelen trekt zes hectare aspergevelden per dag. "Dat is wel afhankelijk van de grootte van de percelen." Het perceel in Montfort wordt binnenkort afgedekt met folie en met tunnels. Zo wordt de groei versneld. Foto Twan Wiermans

Medewerkers van loonbedrijf De Heer uit Polsbroek baggeren een sloot langs de Diefdijk in Leerdam. De werkzaamheden gebeuren op een speciale manier. "We hebben voor deze sloot een speciale methode ontwikkeld. Omdat de dijk heel stijl is, is het niet mogelijk om met een vrachtwagen of een trekker met kieper onderaan bij de sloot te komen om de bagger te laden. Nu brengen we de bagger met een boot naar de voorzijde, waarna de bagger via buizen in de vrachtwagenbak wordt gepompt", legt Johan de Heer uit. Foto William Hoogteyling

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.