Home

Achtergrond 236 x bekeken 4 reacties

Biologische teelt groeit wereldwijd met 10 miljard

De wereldwijde waarde van de biologische landbouw bedroeg in 2007 zo'n 36 miljard euro. Dat is 10 miljard meer dan een jaar eerder.

In totaal wordt er 32,2 miljoen hectare in de wereld gebruikt voor de biologische teelt. Dat blijkt uit een studie die werd voorgesteld tijdens BioFach, de grootste biobeurs ter wereld die jaarlijks plaatsvindt in Duitsland, zo meldt Vilt.be .

In 2006 werd er op 30,4 miljoen hectare biologische producten geteeld. Dat is 1,8 miljoen minder een jaar eerder. De groei is het sterkst in Afrika en Latijns-Amerika.

Lees ook: Waarde biolandbouw stijgt met 10 miljard euro

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Biovoeding

  Blijkbaar heeft men nog niet door wat Biologisch is..Australiën wel.
  Dit land, met name de streek Queensland, zet zich daarvoor volledige in..Zo hebben ze een Synbiotica voeding(Probiotica-Prebiotica) ontwikkeld wat zijn afzet in de gehele wereld heeft...het befaamde FloraFerm oktrooi(een fermenteringsprocees iets anders dat de poepbeestjes in de zgn.melkdrankjes))...Dit is wel wat anders dan de "rotzooi" die de gewone sector van Hr. Jan Zonderland het publiek elke dag opschept.

  Een bezoekje aan bv. onderstaande site is voor velen geen overbodige luxe..
  http://www.organicconsumers.org/

 • no-profile-image

  lol

  Biovoeding, Almere, kun jij de studie hiervan vinden? ben benieuwd hoe het in mekaar steekt, niet dat ik bioboer ben maar gewoon om te kijken.

 • no-profile-image

  gert

  in veel landen wordt geen kunstmest meer gebruikt,omdat de prijs vorig jaar is verdubbeld,zodoende krijg je een enorme toename van biologische landbouw

 • no-profile-image

  Jan Zonderland

  Inderdaad zal het in de meeste gevallen wel biologisch geteeld worden uit armoe.
  Wat weer een geweldig onderzoek. Zoiets kan een kleuter wel bedenken. Zouden er daar in de rimboe ook allerlei certificerings instanties actief zijn ?? Mensen kunnen vaak amper lezen of schrijven.
  En dan weer eens pas na 2 jaar met verouderde "onderzoeks" resultaten komen. Pure verspilling en dient geen enkel doel.

Of registreer je om te kunnen reageren.