Home

Achtergrond 302 x bekeken 1 reactie

Bijna Duits verbod op dierlijk vet in veevoer

Het Duitse verbod op het gebruik van dierlijk vet in voeders voor niet herkauwende dieren heeft zijn langste tijd gehad.

Dat meldt de Duitse nieuwsdienst Ernährungsdienst. De benodigde wetswijziging om de dierlijke vetten weer toe te staan in de voeders voor varkens en kippen wordt gesteund door een meerderheid van de landbouwcommissie in de Duitse Bondsdag.

Morgen moet de Bondsdag een besluit nemen over het voorstel. Voor herkauwers blijven dierlijke vetten wel verboden in het voer. Tegen het verbod om dierlijke vetten in mengvoer te verwerken bestaat veel weerstand onder veehouders en mengvoerproducenten.

Duitsland is het enige EU-land dat een dergelijk verbod hanteert. In de rest van de EU geldt een diermeelverbod. Verwerking van vet is wel toegestaan. Als gevolg van het vetverbod heeft de mengvoerindustrie een kostprijsnadeel.

Eén reactie

  • no-profile-image

    K.I.S.S.

    Nooit wat van vernomen dat duitsers duurder voer produceren

Of registreer je om te kunnen reageren.