Home

Achtergrond

Beslissing handelsnormen pluimveevlees uitgesteld

Een beslissing over het voorstel van de Europese Commissie om de handelsnormen voor pluimveevlees aan te passen is uitgesteld tot mei of juni.

Dat is besloten in het speciaal landbouwcomité van de EU, CSA, meldt het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE).

De commissie stelde vorig jaar voor de handelsnormen zo aan te passen dat pluimveevlees niet langer ontdooid mag worden verkocht als het al bevroren is geweest. Daarnaast moeten ook pluimveevleesbereidingen, zoals gepekeld vlees, onder de normen vallen.

Na een vergadering tussen de EU-lidstaten op 2 maart is een aangepaste versie van het voorstel opgesteld die in het CSA besproken is. Volgens het PPE is dit voorstel door de meeste lidstaten positief ontvangen. Toch is een beslissing uitgesteld tot de volgende CSA vergadering, in mei of juni. Het Europees Parlement stemt eind van deze maand over een positie ten opzichte van het voorstel van de commissie.

De pluimveesector staat positief tegen het voorstel omdat het oneerlijke concurrentie tegengaat. Bovendien zorgt de verkoop van bevroren geweest vlees voor verwarring bij consumenten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.