Home

Achtergrond 145 x bekeken

Bernanke tevreden over reactie Fed-ingreep

De Amerikaanse centralebankpresident Ben Bernanke sprak zich vandaag positief uit over de reactie van de markt op de maatregelen die de Federal Reserve (Fed) eerder deze week nam.

Dat zei hij tijdens een toespraak voor een groep bankiers. Het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Fed, kondigde woensdag aan voor maximaal 300 miljard dollar aan staatsobligaties op te kopen om de geldhoeveelheid te verruimen. Ook zal de Fed voor 750 miljard dollar aan extra hypotheekbeleggingen opkopen.

"Tot nu toe zijn we aangemoedigd door de reacties van de markt, inclusief de daling van rente op hypotheken'', aldus Bernanke. Hij voegde er aan toe dat er meer nodig is om financiële stabiliteit te herstellen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.