Home

Achtergrond 170 x bekeken

Bernanke: eerste tekenen van herstel zichtbaar

De eerste tekenen van economische opleving zijn zichtbaar en volgend jaar zet het herstel in.

Dat zei voorzitter Ben Bernanke van de Federal Reserve, het stelsel van Amerikaanse centrale banken, in een interview dat zondagavond in de Verenigde Staten is uitgezonden.

Bernanke sprak van enkele hoopgevende signalen die wijzen op een opleving. Hij waarschuwde dat er pas echte vorderingen kunnen worden gemaakt als er "politieke wil is om de problemen op te lossen''. Bernanke verwees mogelijk naar Republikeinse critici van de plannen van de Amerikaanse president Barack Obama.

Het is voor het eerst in circa twintig jaar dat een zittende Fed-voorzitter bereid was een televisie-interview te geven. "Dit zijn uitzonderlijke tijden. En dit is een kans om Amerika direct toe te spreken'', aldus Bernanke.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.