Home

Achtergrond 155 x bekeken

Berging verongelukte Boeing vandaag gereed

Koninklijke Saan verwacht vandaag de berging van de wrakstukken van de verongelukte Turkse Boeing te kunnen voltooien.

De resten van het toestel van Turkish Airlines liggen sinds de crash van ruim twee weken geleden in een akker bij de Polderbaan van Schiphol.

Een woordvoerster van bergingsbedrijf Saan zei dat de weersomstandigheden zo gunstig zijn dat alle wrakstukken vrijdag op diepladers getakeld kunnen worden. Zondag gaan de vliegtuigresten op transport naar een hangar op Schiphol-Oost.

In verband met de hijswerkzaamheden sluit Schiphol de Polderbaan tussen 14.00 en 17.00 uur. De plek van het ongeval ligt in de aanvliegroute naar de Polderbaan. Het luchtvaartverkeer heeft volgens een woordvoerster van Schiphol geen hinder van de sluiting. Vliegtuigen kunnen gebruikmaken van de Zwanenburg- en Buitenveldertbaan.

Het vervoer van de wrakstukken op vijf diepladers wordt zondagochtend begeleid door de politie. De tocht van de akker naar Schiphol-Oost gaat deels over de A9. Hoewel de weg niet wordt afgesloten voor het konvooi, krijgen de diepladers wel voorrang boven het overige verkeer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.