Home

Achtergrond 174 x bekeken

Berging toestel Turkish Airlines volop bezig

De berging van het Turkish Airlines-vliegtuig dat 25 februari neerstortte bij Schiphol is in volle gang.

Medewerkers zijn maandag gestart met de voorbereidende werkzaamheden. Zij doen kleinere brokstukken die rondom het toestel liggen in kisten. Een shovel haalt de kisten vervolgens op.

De voorbereidingen zullen tot woensdag duren. Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie in Haarlem liet weten dat die verder onder meer het aanleggen van noodwegen inhouden. Noodwegen zijn nodig omdat het toestel in een modderige akker ligt. Hoe ze er precies uit gaan zien, kon de zegsvrouw niet zeggen.

Woensdag gaat het werk echt beginnen. Dan staat de berging van de cockpit op het programma. De romp volgt donderdag en de staart op vrijdag. Zaterdag is een uitloopdag. Alle onderdelen worden opgeslagen op Schiphol-Oost.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.