Home

Achtergrond

Berging toestel Turkish Airlines begint dinsdag

De bij Schiphol gecrashte Boeing 737 wordt komende week geborgen.

Dat heeft een woordvoerder van de gemeente Haarlemmermeer vandaag gezegd.

Als alles volgens planning verloopt en het weer meezit, dan beginnen dinsdag de voorbereidende werkzaamheden. De dag daarna staat de berging van de cockpit op het programma, gevolgd door de romp op donderdag en de staart op vrijdag. Zaterdag is een uitloopdag en zondag worden alle onderdelen verplaatst naar Schiphol-Oost.

Hoe de berging precies in zijn werk gaat en wie het uitvoert, kon de woordvoerder niet zeggen.

Bij de vliegtuigcrash van woensdag 25 februari kwamen negen personen om het leven en raakten tientallen passagiers gewond. Zondag lagen nog 23 gewonden in het ziekenhuis. Een persoon verkeert nog in kritieke toestand.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.