Home

Achtergrond 169 x bekeken

Berging gecrashte Boeing voltooid

Het staartstuk en een aantal kleinere delen van de gecrashte toestel van Turkish Airlines zijn zaterdag op diepladers getakeld.

Daarmee is de berging voltooid. Dat meldde een woordvoerster van bergingsbedrijf Koninklijke Saan. De resten van het vliegtuig lagen sinds de crash van ruim twee weken geleden in een akker bij de Polderbaan van Schiphol. Vrijdag werd onder meer de romp van het wrak al op een dieplader getakeld. De verwachting was dat het karwei vrijdag al klaar zou zijn, maar dat is niet gelukt. Zaterdagochtend ging het werk om acht uur verder en om twee uur 's middags was alles geladen.

Zondag gaan alle vliegtuigresten op transport naar hangar 4 op Schiphol-Oost. De tocht duurt van 07.00 uur tot 14.00 uur en gaat deels over de A9. Binnen deze tijd worden de wegen vanaf het Rottepolderplein tot aan de ingang bij Schiphol-Oost voor korte of langere periode afgezet. De oprit richting Badhoevedorp en Amsterdam zal voor langere tijd niet toegankelijk zijn. De politie en de gemeente raden weggebruikers aan naar de verkeersinformatie te luisteren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.