Home

Achtergrond 214 x bekeken

Berging gecrashte Boeing begonnen

Bergers zijn vandaag bij Schiphol begonnen met het weghalen van de gecrashte Boeing van Turkish Airlines.

Directeur Jan Vader van BCG Aircraft Recoveries, de opdrachtgever van Koninklijke Saan die het vliegtuig bergt, heeft woensdag op de plek van de crash verteld wat er de komende dagen gaat gebeuren.

De bergers beginnen eerst met het installeren van de kraan. Daarna gaan ze het voorste deel, de cockpit, millimeter voor millimeter een stukje optillen, zodat het onderzoeksteam eronder kan kijken. Daar zitten nog veel antennes die het team wil onderzoeken.

Vader verwacht dat het de hele dag gaat duren voordat het cockpitgedeelte is afgesneden en op een dieplader geplaatst kan worden. Voordat dat gebeurt moeten nog veel scans en foto's van het toestel worden gemaakt. Ook wordt de bagage uit het laadruim geborgen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.