Home

Achtergrond 231 x bekeken

Bergers lichten cockpit ramptoestel

Bergers hebben vandaag aan het begin van de avond de cockpit van het gecrashte Turkse vliegtuig bij Schiphol gelicht.

Dat meldde een woordvoerster van Koninklijke Saan, dat de berging van het toestel onder zijn hoede heeft. Het optillen gebeurde met de nodige vertraging want het was de bedoeling dat dit woensdagochtend rond elf uur zou gebeuren. De vertraging ontstond doordat het voorste deel aan de onderkant met een groter deel vast aan de romp bleek te zitten dan gedacht.

Na het optillen werd de cockpit op bokken gezet waarna een onderzoek van de onderkant begon. Deskundigen speuren naar aanwijzingen die vertellen hoe het neerstorten is gegaan. De bergers zullen verder de bagage uit resten van de cockpit halen. Daarna hijst het bergingsbedrijf het voorste deel van het toestel op een dieplader die op het terrein staat.

Het is de bedoeling dat zondag, als alles meezit, alle geborgen delen tegelijk in konvooi naar Schiphol-Oost worden vervoerd. Daar zijn minstens vijf diepladers voor nodig, aldus de zegsvrouw van het bergingsbedrijf.

Woensdag is de eerste dag van het opruimen van het wrak. De bergers hopen woensdagavond ook nog de brandstof uit een van de twee vleugels te halen. Daarna ligt het werk stil tot donderdagochtend.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.