Home

Achtergrond

Bergers aan de slag met romp ramptoestel

De bergers van het op 25 februari bij Schiphol gecrashte toestel van Turkish Airlines gaan donderdag aan de slag met de romp van het vliegtuig.

Waarschijnlijk wordt ook de resterende kerosine uit het ramptoestel gepompt. Woensdagavond werd de cockpit met vertraging gelicht en op bokken gezet, waarna deskundigen de onderzijde onderzochten. Het lichten was lastiger dan vooraf gedacht doordat het vliegtuigdeel voor een groter deel aan de romp bleek vast te zitten.

Als alles volgens plan verloopt, wordt na de romp vrijdag de staart van de Boeing 737-800 geborgen. Bij regen of harde wind moet het werk stoppen en duurt de berging langer. Zaterdag staat daarom als uitloopdag gepland.

Het is de bedoeling dat alle onderdelen van het vliegtuig zondag in een konvooi van vijf diepladers naar een hangar op Schiphol-Oost worden afgevoerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.