Home

Achtergrond 193 x bekeken 1 reactie

Belg ziet bewijs voor God in Google Earth

Een Belg beweert via de kaartensite Google Earth het bewijs te hebben gevonden van het bestaan van God.

Hij ziet de beeltenis van Jezus op de plaats waar de berg Sinaï zou moeten liggen. Dit meldt het Belgische dagblad Het Belang van Limburg vandaag.

De beeltenissen van Jezus, Satan en Mozes in het landschap zijn volgens de Belg het werk van God. "Dit zou bewijzen dat God bij de schepping van de aarde al wist dat Jezus duizenden jaren later zou bestaan en dat er satellieten zouden komen die dit zouden kunnen aantonen'', zo stelt hij.

Om zijn gezin te beschermen tegen religieuze fanatici heeft de ontdekker zich het pseudoniem Jehoiada Nesnaj aangemeten. Hij vindt zichzelf geen relifanaticus. Nesnaj zal ook een boek publiceren "omdat de mensen al te lang door Darwinisten op het verkeerde been zijn gezet''.

Een psychotherapeut van de Universiteit in Leuven stelt dat Nesnaj kennelijk lijdt aan het fenomeen 'pareidolia'. Dit houdt in dat mensen onduidelijke waarnemingen zo interpreteren dat ze er iets herkenbaars in gaan zien.

Administrator

Eén reactie

  • The Hulk

    Heel intressant lijkt mij dit fenomeen waar ook een groot deel van de varkenshouder aan lijdt. Die lijken ook alles te gaan interpreteren als een herkenbare situatie voor opgaande varkensprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.