Home

Achtergrond

Belastingdienst heeft 3,6 miljoen aangiften binnen

De belastingdienst heeft inmiddels 3,6 miljoen van de ongeveer negen miljoen aangiften over 2008 binnen.

Daarvan is 3,3 miljoen digitaal ingevuld; ongeveer 300.000 mensen leverden hun gegevens nog op papier in. Tot nog toe hebben 1,2 miljoen mensen gebruikgemaakt van de vooraf ingevulde aangifte. Ze downloadden de voor hen beschikbare gegevens van de website van de belastingdienst.

Voor deze proef heeft de belastingdienst een aantal gegevens zoals naam, adres en woonplaats, burgerservicenummer, loon van diverse werkgevers en de WOZ-waarde van de woning vooraf ingevuld op basis van de eerder dit jaar beschikbare informatie. Belastingplichtigen kunnen deze informatie met behulp van hun DigiD downloaden, controleren en waar nodig verder aanvullen.

Wie voor 1 april zijn aangifte indient, krijgt voor 1 juli bericht van de belastingdienst. Het merendeel van de aangevers krijgt geld terug van de fiscus.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.