Home

Achtergrond 147 x bekeken

Bayer verwacht moeilijk 2009

Het Duitse chemie- en farmacieconcern Bayer voorziet in 2009 moeilijke tijden en een circa 5 procent lager bedrijfsresultaat.

De klappen vallen vooral bij de divisie die plastic produceert, zo liet het concern vandaag weten bij de presentatie van de jaarcijfers.

Over 2008 zag Bayer de winst met ruim 60 procent dalen naar 1,7 miljard euro, maar de daling werd vooral veroorzaakt doordat Bayer in 2007 nog profiteerde van een grote belastingmeevaller. Het bedrijfsresultaat, waarbij rekening wordt gehouden met eenmalige baten en lasten, kwam 2,3 procent hoger uit op 6,9 miljard euro.

De omzet van Bayer steeg met 1,6 procent naar 32,9 miljard euro. Ook in het afgelopen jaar vielen vooral de resultaten van de plasticdivisie tegen. Maar Bayer, de maker van aspirine, denkt dat de gezondheidszorgdivisie de economische problemen goed zal doorstaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.