Home

Achtergrond 153 x bekeken

Balkenende: sfeer goed in coalitie-overleg

De sfeer tussen de onderhandelaars van de drie regeringspartijen is goed.

Dat zei premier Jan Peter Balkenende vandaag in de Tweede Kamer. Dinsdagochtend hadden de zes onderhandelaars van de drie regeringspartijen onder leiding van Balkenende als onafhankelijk voorzitter voor de tweede keer in het Catshuis overleg gevoerd. Al anderhalve week wordt er gepraat over een pakket aan ingrijpende crisismaatregelen dat Nederland door de recessie moet helpen en tegelijk de overheidsfinanciën in de toekomst op orde moet houden.

De coalitie is diep verdeeld over de te nemen maatregelen. Bronnen rond de coalitie schetsten maandagavond een beeld van een moeizaam verlopen overleg waarin te weinig vooruitgang werd geboekt. Vorige week zaten de besprekingen ook al eens twee dagen in een impasse.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.