Home

Achtergrond

Balkenende ontvangt coalitiepartijen opnieuw

Premier Jan Peter Balkenende ontvangt woensdagavond opnieuw afzonderlijk de onderhandelaars van de regeringspartijen CDA, PvdA en ChristenUnie.

Er komt geen overleg met alle partijen bij elkaar. Vanmiddag gingen ook al fractievoorzitter Pieter van Geel en minister Piet Hein Donner (namens het CDA), vicepremier Wouter Bos (PvdA) en vicepremier André Rouvoet (ChristenUnie) langs bij het torentje. Balkenende voert gesprekken om uit te zoeken hoe de onderhandelingen over een pakket crisismaatregelen weer vlot getrokken kunnen worden.

Woensdagavond is het allereerst weer de beurt aan Donner. Daarna verwacht Balkenende Bos met PvdA-fractievoorzitter Mariëtte Hamer en vervolgens Rouvoet met ChristenUnie-fractievoorzitter Arie Slob. Rouvoet zei na afloop van zijn eerdere gesprek met de premier dat de regeringspartijen het zich niet kunnen permitteren om het onderhandelingsproces "stil te laten vallen''.

Dinsdagavond laat ontstond een impasse in de besprekingen. De onderhandelaars kwamen toen onder leiding van Balkenende niet dichter tot elkaar. De belangrijkste hobbel blijft wanneer en hoe fors er bezuinigd moet worden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.