Home

Achtergrond 215 x bekeken

Balkenende naar Christusbeeld in Rio

Premier Jan Peter Balkenende sluit zijn driedaagse bezoek aan Brazilië woensdag af.

Hij gaat onder meer naar het beroemde Christusbeeld dat zijn armen uitstrekt over Rio de Janeiro.

Balkenende heeft ook een ontmoeting met een jonge vrouw, Mayra Avellar Neves, die in een sloppenwijk in de stad woont en al sinds haar elfde tegen het geweld daar strijdt. Ze kreeg vorig jaar de Kindervredesprijs voor haar inzet.

De premier gaat daarna samen met verkeersminister Camiel Eurlings naar staatsoliemaatschappij Petrobras. Nadat ze nog zijn langsgegaan bij de gouverneur van de Braziliaanse deelstaat Rio de Janeiro, vliegt Balkenende weer naar Nederland. Tijd om bij te komen, is er amper: donderdag zit hij een ministerraad over reguliere zaken voor en vanaf vrijdag buigt het kabinet zich over de economische crisis en de aanpak daarvan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.