Home

Achtergrond 3 reacties

Australiërs meppen padden dood

Inwoners van de Australische staat Queensland maken zich op voor een apart feest: padden doodmeppen.

Zaterdag trekken de bewoners van vijf dorpen in de noordelijke regio de bossen in, op zoek naar agapadden.

De giftige agapadden zijn al jaren een plaag voor Australische boeren. De dieren eten bijna alles wat ze tegenkomen en planten zich in noodtempo voort. Ze verspreiden bovendien ziektes als salmonella. Roofdieren die het in hun hoofd halen de padden te eten, sterven door gif in de huid van de dieren.

De dieren waren in 1935 juist naar Australië gehaald om een andere plaag, van kevers te bestrijden. Dat lukte niet, de padden bleken niet hoog genoeg te kunnen springen om de kevers te pakken te krijgen.

De gedode padden worden na afloop vermalen en gebruikt als kunstmest. "Na 75 jaar hebben de boeren dan eindelijk wat aan de dieren'', aldus een organisator.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Sandra Down under australia

  The cane toad was first bought in to Australia to eat the cane beetle which lives in the crown of the cane plant where the new shoots come out of the ground , but what the Australians weren`t told was that the cane toad doesn`t eat the beetle. The toad eats every thing else but what it was bought in for. It has made extinct alot of animals,it has poison glands behind its ears on the side of it`s head and if it feels threatened it releases this poison, even the family dog is not safe from this toad . It will eat anything even the dog food you put out for the dog and it is these toads that will get to about a kilo but they are rarley this big.Only recently they have gone as far as LOngreach in far west Queensland and as far north as Darwin in the Northern Territory. We have to make this toad extinct before they kill any more Aussie animals . They can adjust to any climate. So please dont come over and protest about the killing of the toad until you understand the full potential this animal has on the enviroment.

 • no-profile-image

  frans

  daar mag de partij voor de dieren wel niet achter komen dan kan mvrTHIEME gelijk naar australie om ate gaan protesteren

 • no-profile-image

  down under

  Pas nog een docu gezien over dit ongedierte. Ik ben bang dat het echter een verloren zaak is, immers Australie is een groot land (150x nederland) en telt maar +/- 20 mlj inwoners, die ook nog eens voor meer dan 90% in de grote steden Sydny, Canberra, Melbourne, Perth, Adelaide en Darwin wonen, terwijl dit kikkertje van +/- 1 kilo vooral in het subtropische noordoosten van Australië vertoefd.

Of registreer je om te kunnen reageren.