Home

Achtergrond

'Arnhem had geen beeld van huishoudboekje Vitesse'

De gemeente Arnhem heeft jarenlang onvoldoende zicht gehouden op de financiële huishouding van Vitesse, ondanks een miljoenenlening die de gemeente in 2003 aan de voetbalclub had verstrekt.

Dat blijkt uit een vandaag gepresenteerd onafhankelijk onderzoek naar de relatie tussen de gemeente Arnhem en Vitesse. In maart vorig jaar schold de gemeente Vitesse nog weer een miljoenenschuld kwijt.

De problemen begonnen toen Arnhem het noodlijdende Vitesse in 2003 ongeveer 10 miljoen euro leende, aldus de onderzoekers van bureau Berenschot. De gemeente wilde Vitesse van de ondergang redden, maar verzuimde een commissaris aan te stellen die bestuurlijk en financieel toezicht hield.

De gemeente had daardoor geen volledig beeld van het huishoudboekje van Vitesse, aldus de onderzoekers, die werden bijgestaan door een commissie uit de Arnhemse raad. Arnhem schoot als schuldeiser bovendien tekort door genoegen te nemen met inconsequente rapportages. Ook als Vitesse in 2006 wederom in de rode cijfers belandt, is de gemeente onvoldoende op de hoogte.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.