Home

Achtergrond 296 x bekeken 5 reacties

Arla wil Friesland Foods Fresh Nijkerk kopen

Arla Foods amba en Koninklijke FrieslandCampina N.V. hebben een principeovereenkomst over de overname door Arla Foods van alle aandelen in Friesland Foods Fresh Nijkerk.

Dit hebben beide ondernemingen bekendgemaakt. De voorgenomen koop omvat de dagverse zuivelactiviteiten, de activa en de merken Breaker, Milk&Fruit en Kwarkyoghurt. Voor gebruik van het merk Friesche Vlag is een licentieovereenkomst voor een periode van 10 jaar gesloten voor dagverse zuivel in Nederland.

Ook het merk Melkunie maakt deel uit van de overeenkomst. De verwachting is dat de overname in het tweede kwartaal van 2009 kan worden afgerond.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Dirk-Jan

  Er word een coöperatieve boeren-fabriek verkocht. Eens peilen hoeveel boeren hierover om hun mening/goedkeuring is gevraagd? laat maar horen..!!

 • no-profile-image

  Klaas

  De ledenraad heeft hierover beslist en die kreeg geen tijd om eerst de achterban te raadplegen. Leden van de cooperatie kunnen de mensen die hen hierin vertegenwoordigen op het matje roepen. Helaas is dan altijd te laat.

 • no-profile-image

  Johan

  Als RFC de fabriek in Nijkerk op deze manier kan verkopen (ook als is het een grote concurrent) heb ik er vrede mee. Wanneer de 'toezichthouder' van Neelie Kroes in beeld komt, wanneer verkoop binnen de bepaalde termijn niet lukt, lijkt het er voor de leden niet bepaald beter op te worden. En zoals hieronder al vermeld: de leden hebben zelf met de voorwaarden ingestemd dus kun je moeilijk achteraf beginnen te klagen lijkt me.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Hopelijk blijkt het achteraf een strategisch goede zet van ons bestuur om de fabriek aan Arla te verkopen! Ik heb vertrouwen dat het goed komt! Goede tijden slechte tijden, laat je niet ontmoedigen door de dip van dit moment, het wordt heus weer beter! Vertrouw op jezelf!

 • no-profile-image

  andre

  Beste Dirk-jan uit oegstgeest Dat deze coöperatieve boeren-fabriek uit Nijkerk wordt verkocht is onderdeel van de fusie tussen friesland foods en Campina. En in december toen Neelie Kroes met de voorwaarden van de fusie kwam is door onze collega's en bestuursleden van friesland foods UNANIEM voor de fusie gestemd dat is dus inclusief de voorwaarden verkoop van de fabrieken in nijkerk en bleskensgraaf. De bestuursleden vertegenwoordigen allemaal ongeveer 100 boeren dus er is zeer zeker wel de Boeren (via hun vertegenwoordigers de bestuursleden) gevraagd wat zij er van vinden.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.