Home

Achtergrond 167 x bekeken

Argentijnse boeren dreigen met nieuwe stakingen

Argentijnse boerenorganisaties dreigen met een nieuwe stakingsgolf nu overleg met de regering weinig lijkt te hebben opgeleverd.

Dat melden Argentijnse media. Het cruciale twistpunt, verlaging van de exportbelasting, staat nog altijd overeind. "We hebben nog weinig tijd, en de mensen wachten op concrete resultaten", zei Eduardo Buzzi, leider van de Argentijnse Agrarische Federatie tijdens een persconferentie na afloop van het overleg met de regering.

De exportbelasting voor soja is nog altijd 35 procent. Volgens Buzzi treft dit kleine boerenbedrijven keihard. Vooral omdat ernstige droogte de boeren desastreus is uitgepakt voor de opbrengst.

De regering stelt dat als de boeren werkelijk zo in de problemen zitten, ze de soja wel zouden verkopen, in plaats van te speculeren op exportverlaging of betere prijzen. Geschat wordt dat 7 miljoen soja opgeslagen is.

De minister van binnenlandse zaken, Florencio Randazzo, wees in een statement op de concessies die de regering reeds heeft gedaan, en beloofde extra noodhulp voor door droogte getroffen gebieden.

Of registreer je om te kunnen reageren.