Home

Achtergrond

Areaal houtig kleinfruit groeit snel

Het areaal houtig kleinfruit is in 2008 fors opgelopen, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Met een stijging van 249 hectare komt het totale areaal nu uit op 1.549 hectare.

De stijging is vooral het gevolg van uitbreiding van de teelt blauwe bessen. The Greenery herkent de stijging. "We hebben zelf een uitbreiding van 90 hectare bij onze leden", zegt aanbodsmanager Gerard van Loon. Deze struiken zijn nog niet in productie.

Ook bij frambozen is er uitbreiding. Het areaal stijgt van 45 naar 55 hectare. "Dat is vooral in de vollegrond", zegt Van Loon. "Onder glas zit de stijging waarschijnlijk niet, daar stonden prijzen ook onder druk."

De stijging van het areaal rode bessen zet verder door. Het gaat daarbij vooral om telers die voor de versmarkt leveren. De daling van het areaal appels neemt af, zo blijkt. Het perenareaal blijft groeien, maar ook hier neemt de ontwikkeling af.

Of registreer je om te kunnen reageren.