Home

Achtergrond 1 reactie

AquaPol stopt met verzekering regenschade

Verzekeringsmaatschappij AquaPol stopt per 10 april de dekking tegen regenschade.

Dat verklaart de onderneming in een brief aan boeren en tuinders. Het aantal telers dat zich verzekerde tegen gewasschade door regen liep hard terug.

AquaPol is een initiatief van Rabobank, Delta Lloyd, Hagelunie, Achmea, Interpolis en NCB Participaties. AquaPol verzekert het risico van directe gewasschade door extreme neerslag in de open teelten. Het eigen risico, 25 procent, was veel telers een doorn in het oog.

De overheid ondersteunt AquaPol, dat geen winstdoelstelling had, door een garantstelling voor het uit te keren schadebedrag boven de 50 miljoen euro, tot maximaal 100 miljoen euro.

Het aantal verzekerden daalden bij zowel AquaPol als concurrent Agriver in 2008 dramatisch. AquaPol telde aan het begin van het jaar 250 verzekerden. Met dit aantal kon de organisatie net voldoen aan de verplichtingen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    antipolis

    Agrariers in alle sectoren kunnen zich beter niet verzekeren bij Interpolis. Interpolis heeft al jaren een eigen taxateursvereniging met voorzitterschap bij interpolis, de N.V.A.E. Nederlandse vereniging Agrarisch Experts, waarvan de taxateurs maar èen opdracht hebben nl. het afwijzen van de claim, alle middelen zijn hierbij geoorloofd. Ook werken advocaten mee welk door de stichting rechtsbijstand(interpolis) aan u toegewezen zijn. Zij pretenderen hun best te doen voor de klant maar vertellen niets over deze malafide taxateursvereniging. Als u rechten moet om u gelijk te krijgen kunt u het schudden.honderden collega`s welk vertrouwen hadden in interpolis/rabobank zijn door dit schandaal benadeeld. Kijk op www.sbbo.eu, niet via zoekmachine, onderwerp belangenverstrengeling en ledenlijst N.V.A.E en ontdek ook dat belazerd bent door cooperatief Interpolis

Of registreer je om te kunnen reageren.