Home

Achtergrond 144 x bekeken

Apeldoorn pakt zondagopenstelling supers aan

Supermarkten met een vloeroppervlakte groter dan 400 vierkante meter mogen in Apeldoorn voortaan op zondag niet meer open.

Door deze bepaling op te nemen in de winkeltijdenverordening wil een meerderheid van de gemeenteraad het grootschalige gebruik van de zondagavondopenstelling tegengaan.

Het voorstel wordt ondersteund door PvdA, CDA, GroenLinks, ChristenUnie en SGP, zo meldden de partijen donderdag. De gemeente voelde zich eind 2007 overvallen toen in navolging van een plaatselijke supermarkt nog eens acht supermarkten een ontheffing aanvroegen om elke zondag vanaf vier uur open te gaan. De gemeente kon deze aanvragen niet weigeren omdat gebruik werd gemaakt van een slapende regeling, bedoeld voor avondwinkels en winkels in benzinepompen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.