Home

Achtergrond 3 reacties

Ambtenaren het vaakst ziek

Ambtenaren verzuimden vorig jaar het vaakst wegens ziekte.

Het ziekteverzuim in hun sector openbaar bestuur kwam uit op 5,6 procent, tegen een landelijk gemiddelde van 4,3 procent. Werknemers in de landbouw en visserij waren het minst ziek (2,9 procent). Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag.

Bij bedrijven met honderd of meer werknemers was het ziekteverzuim in 2008 gemiddeld 5 procent. Bij kleine en middelgrote bedrijven lag het percentage rond de 3,4.

Van 1993 tot en met 2008 schommelde het ziekteverzuim tussen de 6,2 en 4,3 procent. In deze periode werden verschillende wetten van kracht om het ziekteverzuim terug te dringen. Sinds 2004 is het ziekteverzuim nagenoeg stabiel gebleven op 4,3 procent.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Blijven al thuis als hun een scheet dwars zit, het salaris gaat toch wel door

 • no-profile-image

  sjeng

  Ambtenaren gebruiken hun werk om uitgerust thuis te komen. Wanneer ze vakantie hebben gehad, en dat hebben ze overvloedig, hebben ze niet kunnen uitrusten. Wanneer ze enkele dagen niet meer dan 8 uur hebben kunnen slapen zijn ze overwerkt of gaat hun instabiele lichaam protesteren. Bij anderen treden ontwenningsverschijnselen op omdat ze geen burgers een poot hebben kunnen uitdraaien.
  Het is dus niet uitzonderlijk dat ambtenaren vaker ziek zijn dan mensen die iets doen voor hun salaris.

 • no-profile-image

  dj

  Oorzaak hiervoor is wel duidelijk: ambtenaren werken zo verschrikkelijk hard, dat ze vaker ziek worden. Mensen in de landbouw werken niet hard en zijn daarom minder ziek.

Of registreer je om te kunnen reageren.