Home

Achtergrond

Aholdtop levert in

De top van Ahold heeft vorig jaar per saldo minder geld verdiend.

Dat blijkt uit het vandaag gepubliceerde jaarverslag van het supermarktconcern. Ahold is onder meer in Nederland eigenaar van Albert Heijn, Etos en Gall & Gall.

Albert Heijn-topman Dick Boer kon vorig jaar 2,2 miljoen euro op zijn rekening bijschrijven. Een jaar eerder was dit nog 2,56 miljoen euro. Ook bestuurder Peter Wakkie zag zijn inkomen vorig jaar dalen van 2,1 naar 1,85 miljoen euro.

Topman John Rishton kreeg als enige van de top meer geld uitgekeerd in vergelijking met 2007. De Brit ontving vorig jaar 2,96 miljoen euro tegen 2,43 miljoen euro in 2007. De totale beloning lag in 2007 lager omdat hij halverwege het jaar pas de hoogste baas bij Ahold werd. Daarvoor was hij financieel topman.

De nieuwe financiële bestuurder van Ahold, Kimberly Ross, verdiende vorig jaar 1,64 miljoen euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.