Home

Achtergrond 253 x bekeken 2 reacties

Agrovision: iets hogere saldo's in 2008

De gerealiseerde saldo's in de varkenshouderij waren in 2008 iets hoger dan in 2007. Dat blijkt uit gegevens van de kengetallenspiegels van Agrovision.

n de zeugenhouderij was het saldo per zeug in 2008 93 euro hoger dan een jaar eerder. In 2008 bedraagt het saldo per zeug 311 euro tegen 218 euro een jaar eerder. Het aantal grootgebrachte biggen per zeug steeg van 25,5 tot 26,5. De voerprijs van zowel biggenvoer als zeugenvoer was in 2008 hoger dan in 2007. Ook de gerealiseerde biggenprijs pakt hoger uit.

De verschillen tussen de 20 procent kleinste en de 20 procent grootste bedrijven zijn groot. Het verschil in saldo bedraagt 65 euro per zeug. In de vleesvarkenshouderij is het saldo per gemiddeld aanwezig vleesvarken 3 euro hoger dan een jaar eerder. Opvallend is dat de technische resultaten niet zijn verbeterd, maar juist minder goed zijn. In de vleesvarkenshouderij stagneert de ontwikkeling in de technische resultaten.

Ook vallen de grote verschillen op tussen de 20 procent grootste en de 20 procent kleinste bedrijven. De technische resultaten lopen niet eens zo ver uit elkaar, er is een verschil in opbrengstprijs van 2 cent per kilo. Het verschil in voerwinst per gemiddeld aanwezig varken is 9 euro.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Gerrit

  Zouden de boekhouders ook zulke cijfers kunnen laten zien?

 • no-profile-image

  vc

  Hoezo 50ct per kilo opbrengstprijsverschil ?
  ?

Of registreer je om te kunnen reageren.