Home

Achtergrond 160 x bekeken

Afghanistantop kost ministerie 4 miljoen euro

Het ministerie van Buitenlandse Zaken is ruim 4 miljoen euro kwijt aan de topconferentie over Afghanistan die volgende week dinsdag in Den Haag wordt gehouden.

De kosten worden volledig betaald uit de begroting van het departement. Dat heeft het ministerie vandaag laten weten. Hoeveel extra kosten Den Haag maakt, bijvoorbeeld voor voorlichting en verkeers- en veiligheidsmaatregelen, is nog niet bekend.

Ruim 600 journalisten uit meer dan veertig landen hebben zich aangemeld om verslag te doen van de conferentie over het bestuur, de veiligheid en de opbouw van Afghanistan. Voor de lunch voor delegaties, ministers en journalisten is gerekend op 1900 mensen.

Ruim zeventig landen en negen grote internationale organisaties, zoals de Wereldbank en het Internationaal Monetair Fonds (IMF), zijn uitgenodigd voor de top. De conferentie in het World Forum, die nog geen dag duurt, wordt voorgezeten door de Verenigde Naties, Afghanistan en Nederland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.