Home

Achtergrond 5 reacties

'Afghaanse boeren moeten zich specialiseren'

Boeren in Afghanistan moeten gewassen gaan telen die zowel exclusief als gemakkelijk te verwerken zijn. Werkgeversorganisatie VNO-NCW is bereid hen daarvoor in cooperaties te organiseren en van advies te voorzien.

Deze hulp heeft Sjaak Duine van VNO-NCW vandaag toegezegd op een bijeenkomst van hulporganisaties voorafgaand aan de Aghanistan-top die dinsdag in Den Haag wordt gehouden. Als voorbeelden van geschikte producten noemt Duine gedroogd fruit. Vooral dat laatste wordt echter al veelvuldig geproduceerd in de regio. Duine ziet daarom meer commerciële kansen voor bijvoorbeeld amandelen en de meer exclusieve pijnboompitten.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  als je de papavervelden platgooit ,verspeel je de sympathie van de afghaanse boeren en leggen ze bermbommen

 • no-profile-image

  Paul Jansen

  Stuur dienst regelingen om alles in goede banen te leiden, kun je lachen.

 • no-profile-image

  Leen

  De Afganen eerst de democratie naar Nederlands model door de strot duwen, ze vervolgens spruitjes leren verbouwen en eten? Dit lijkt wel "Back to Colonialisation". Van mij kunnen ze de produktschappen kado krijgen. Het bevreemd mij niet dat de Taliban zich hevig verzet!

 • no-profile-image

  gert

  ze hebben al veel ervaring met papaver,brengt meer op dan graan

 • no-profile-image

  Catrijntje

  @gert daar is het nou net om te doen bij deze War on Drugs (want dat is de Afgaanse "opbouw")...als je hun papavervelden platgooit zal je ze toch iets anders moeten bieden!
  Deze mensen willen ook graag eten.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.