Home

Achtergrond 143 x bekeken

Advies: extra waakzaamheid bij reis naar Jemen

Nederlanders die naar Jemen reizen wordt geadviseerd "extra waakzaamheid'' te betrachten.

Een deel van het land is volgens het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken te bereizen, maar diverse districten kunnen toeristen beter mijden vanwege tribale en politieke onrust.

De veiligheid in de hoofdstad Sanaa staat onder druk, aldus het meest recente reisadvies van Buitenlandse Zaken. Vorig jaar vonden er ten minste vier terroristische aanslagen plaats op westerse doelen. Ook werden er in januari dit jaar demonstraties tegen Israël gehouden in een reactie op het conflict in de Gazastrook. Reizen naar Sanaa wordt niet expliciet ontraden. Het Nederlandse echtpaar dat in Jemen is ontvoerd, bevond zich in de buurt van de stad Sanaa.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.