Home

Achtergrond

Aantal honderdplussers groeit snel

Het aantal Nederlanders van honderd jaar en ouder groeit snel.

Sinds 1979 is hun aantal bijna vervijfvoudigd. Op 1 januari 2009 waren volgens voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) 1633 inwoners honderd jaar of ouder. Dat is een op de tienduizend Nederlanders. Dat meldt het CBS maandag.
De oudste Nederlander is een vrouw van 111 jaar. Drie Nederlanders zijn nog in de negentiende eeuw geboren. Zij behoren tot de groep van 62 inwoners die op 1 januari 2009 105 jaar of ouder waren.

Wat opvalt is dat in die groep zich slechts zes mannen bevinden. De aanwas honderdplussers bestaat vrijwel volledig uit vrouwen. In 1979 was nog een op de drie honderdplussers een man, nu geldt dat voor een op de acht eeuwelingen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.