Home

Achtergrond 200 x bekeken 6 reacties

AH wil in gesprek met Milieudefensie

Albert Heijn heeft Milieudefensie uitgenodigd voor een gesprek naar aanleiding van de campagne tegen soja in veevoer.

Milieudefensie voert actie tegen de Zuid-Amerikaanse teelt van soja voor veevoer en richt zich daarbij rechtstreeks tot Albert Heijn en haar klanten.

Vorige week dreigde de supermarkt met juridische stappen als Milieudefensie de campagne niet zou staken. "We hebben nu besloten om Wouter van Eck van Milieudefensie voor een gesprek uit te nodigen. Dat lijkt ons constructiever dan juridische stappen", aldus een AH-woordvoerder.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  ze zijn tegen het kappen van bomen in Brazilie,tussen Diever en Appelscha zijn ook honderden hectares bos gekapt en worden niet herplant,maar dat wordt zo goedgekeurd.Hypocricie van de bovenste plank

 • no-profile-image

  varkensboer

  Burger je moet niet zo overdrijven. Als varkenshouder die jarenlang zelf voer heeft gemaakt weet ik dat in sommige randsoenen tot rond de 20 % soyaschroot gebruikt wordt. Soyaschroot is het afvalproduct wat overblijft nadat alles wat bruikbaar is voor humane voedingsmiddelen en andere producten uit de soyaboon is gehaald. Ok, stel dat een varken 2.5kg voer nodig heeft om een kg te groeien dan eet zo'n varken 2.5 x 200gram = 500 gram (maximaal) aan soyarotzooi op per kg groei wat anders op de vuilnisbelt zou belanden. Het ligt aan de prijs wat we gebruiken. Soms zijn het bijvoorbeeld voererwten al of niet gemixt met koolzaadschroot als eiwitbron. Hoe dan ook de landbouw maakt lekkere en gezonde producten van iets wat jij en ik niet lusten. Vleesveehouder vertel burger even hoeveel soyarotzooi jij gebruikt als je het gebruikt. Jullie moeten de feiten niet verdraaien. Soyabonen wordt geimporteerd om voedingsmiddelen olie en kaarsen en zo te maken voor humaan gebruik. De veehouderij ruimt het afval daarvan op net als met oa bietenpulp citruspulp en bierbostel. Dus burger, als jij niet wil dat er regenwoud gekapt wordt voor soyaproductie moet je stoppen met het gebruik van soyaproducten.

 • no-profile-image

  theo

  Je kunt vandaag afspraken met ze maken en ondertekenen Morgen komen ze met de volgende aan scherping

 • no-profile-image

  vleesveehouder

  Milieudefensie is dus ook tegen produceren en consumeren van vleesvervangende producten want dat is ook gemaakt van soya,

 • no-profile-image

  Jeroen

  Ik gebruikt 2 kg sojaschroot per kg.

 • no-profile-image

  Burger

  @Vleesveehouder

  Voor 1 kilo vlees is ongeveer 8-10 kilo soja nodig, voor 1 kilo sojaburger is 1 kilo soja nodig. Door sojaburgers te eten neemt de vraag naar soja dus af.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.