Home

Achtergrond 180 x bekeken 1 reactie

AH waarschuwt voor met melamine in zoutjes

Albert Heijn heeft consumenten vandaag in dagbladadvertenties gewaarschuwd de Oriëntaalse mix van Euroshopper niet te eten omdat in een deel van de zoutjes een licht verhoogde concentratie melamine is vastgesteld.

De kans dat consumenten ziek worden door het eten van de snack is uitermate klein, aldus de supermarktketen.

In de mix zitten drie zoutjes waarvan het deeglaagje van de pinda is besmet. De pinda is gemaakt door een fabriek in China, zei een woordvoerster van de supermarktketen in een toelichting. De twee rijstzoutjes in de mix zijn schoon.

In China stierven vorig jaar volgens opgave van de autoriteiten zes kinderen na het drinken van met melamine aangelengde melk. Een Chinese rechtbank veroordeelde in januari drie mensen ter dood voor hun aandeel in het schandaal. Het betrokken zuivelconcern Sanlu kreeg een boete van 6 miljoen euro.

Volgens de woordvoerster van Albert Heijn zouden bij kinderen gezondheidsproblemen kunnen ontstaan, als ze per dag structureel vijf kilo van de besmette pinda's zouden consumeren.

Albert Heijn neemt geen producten meer af van de fabriek in China, waarover de woordvoerster verder geen details kon verstrekken. De besmetting van de pinda werd ontdekt door een streekproef in Tsjechië. Daar lag het product in de schappen van Albert, de Tsjechische formule van het Nederlandse concern.

Melamine is een chemische stof die wordt gebruik om plastic te harden. De stof kan bij mensen ernstige nierproblemen veroorzaken.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Drent

    Haha, doet me denken aan de Chinese "verse" konijn van een jaar oud een paar jaar geleden bij Albert Heijn, SUKKELS. Als het maar goedkoop is, niet dat je die nootjes uit eigen land kunt halen, maar van fouten moet je leren, haal ze dan uit een beter Aziatisch land of andere waar het gemaakt word, Peking Eend haal je toch ook van de Veluwe.

Of registreer je om te kunnen reageren.