Home

Achtergrond

AFM: toename particuliere beleggingen in grond

Er komen steeds meer ondernemingen die particu­lieren beleggingen aanbieden in de vorm van grond.

Dat consta­teert de Autoriteit Financiële Markten (AFM) op basis van in­ventarisaties van advertenties in kranten en op internet. ”Onder­nemers die grond aanbieden als belegging voor particulieren zou­den hier een vergunning voor moeten hebben om de consument te beschermen. Op het gebied van beleggingen in grond is er echter geen enkele vergunning ver­strekt”, aldus een woordvoerder van AFM.

Bedrijven die grond aanbieden voor beleggingen doen dit vaak met warme gronden die mogelijk op termijn worden ingezet voor stadsuitbreiding of de aanleg van industrie. ”Het gaat vooral om be­drijven die hier speciaal voor zijn opgericht. Individuele boeren die dit doen hebben we nog niet ge­zien”, bericht AFM. De toename in het aanbieden van grond voor beleggers komt mogelijk door de slechte situatie op de beurzen. ”Als het slecht gaat op de beurzen zie je dat er meer aanbod komt van andere beleggingen. Dat is nu ook het ge­val”, aldus AFM.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.