Home

Achtergrond

50.000 vrijwilligers gezocht

Voor de vijfde editie van Make a Difference Day zijn al zoveel klussen aangemeld dat de organisatie op zoek is naar vrijwilligers.

Er worden nog zeker 50.000 mensen gezocht die op 20 of 21 maart een klusje willen doen. Volgens MADD - een initiatief van het Oranje Fonds, MOVISIE en Vereniging NOV - kunnen mensen bij 1400 klussen de handen uit de mouwen steken. Die hoeveelheid aanmeldingen van karweitjes is een record voor de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

"Organisaties bieden klussen aan, zoals het verven van een clubhuis of een verwendag voor bewoners van een verzorgingshuis. Zij geven aan hoeveel mensen daarvoor nodig zijn. En er zijn meer vrijwilligers nodig'', liet een zegsvrouw maandag weten.

Ruim honderd bedrijven en gemeentelijke organisaties doen mee. Ook bekende Nederlanders, leden van het koninklijk huis, ministers en zeker 2500 leerlingen van middelbare scholen dragen vrijwillig hun steentje bij.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.