Home

Achtergrond

Zwitser moet toch verdoofd castreren

Zwitserse varkenshouders moeten hun biggen toch castreren onder algehele verdoving. Eerdere plannen om naast verdoving ook immunocastratie toe te staan, waarbij varkens worden gevaccineerd tegen berengeur, vervallen. Voor het welzijnsvriendelijke merk Coop Naturafarm wordt een uitzondering gemaakt.

In onderhandelingen tussen varkenshouders, dierenartsen, consumenten en supermarkten bleek volgens de varkensvakbond dat alleen de supermarkten er tegen waren om beide opties open te houden.

De Zwitsers zien de verdoofde castratie als tussenoplossing op weg naar de berenmesterij. De partijen willen zo snel mogelijk een plan van aanpak opstellen. Streefdatum voor de invoering van verdoofde castratie is 1 januari 2010, maar dit wordt als erg ambitieus gezien.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.