Home

Achtergrond

'Zorgverzekeraars moeten verantwoordelijkheid nemen'

Zorgverzekeraars zouden zich wel wat meer gelegen mogen laten liggen aan het overeind houden van 'systeemziekenhuizen', die van vitaal belang zijn voor de zorg in een regio.

Ze zouden verder moeten kijken dan voor zo weinig mogelijk geld aan hun verplichtingen voldoen. Dat stelde minister Ab Klink (Volksgezondheid) vandaag in overleg met de Tweede Kamer over de IJsselmeerziekenhuizen.

Al eerder had de minister gesteld dat zorgverzekeraar Achmea meer aan de redding van dit ziekenhuis had mogen bijdragen. Maar in zijn ogen ligt het probleem breder: zorgverzekeraars zouden niet aan 'cherry picking' mogen doen en problemen op het bord van andere partijen, waaronder de overheid, leggen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.