Home

Achtergrond

Zes gewonden in kritieke toestand

Zes gewonden van de crash met het Turkse vliegtuig verkeren in kritieke toestand.

Dat heeft I. van der Zande van de GHOR (Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen) vandaag laten weten tijdens een bijeenkomst op Schiphol.

Bij de crash vielen negen doden. In totaal raakten tachtig mensen gewond. Zij zijn naar ziekenhuizen in onder andere Hoofddorp Leiden, Utrecht en Amsterdam gebracht. Volgens Van der Zande is niet te voorspellen of de zes zeer ernstig gewonden zullen overleven. Verder zijn 25 patiënten behoorlijk gewond geraakt, 24 mensen kampen met lichte verwondingen. Van 31 gewonden is nog niet vastgesteld wat de aard van hun verwondingen is. De overige van de in totaal 134 inzittenden van het verongelukte vliegtuig hebben psychosociale hulp gekregen.

Over de identiteit van de slachtoffers is nog niets bekend. Daarover willen de autoriteiten pas iets kwijt als de passagierslijst volledig is geanalyseerd. Die is al wel openbaar, maar daarover bestaat nu nog geen volledig beeld. De familieleden en nabestaanden die vanuit Istanbul in een vliegtuig op weg zijn naar Schiphol worden zo snel mogelijk met hun verwanten herenigd, aldus Van der Zande. Zij arriveren even na zes uur woensdagavond op de luchthaven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.