Home

Achtergrond

Zalm wil verder onder naam ABN

Bestuursvoorzitter Gerrit Zalm van ABN Amro/Fortis wil dat het gecombineerde bankbedrijf in de toekomst ABN heet. Dat heeft hij gezegd in een vraaggesprek met televisiezender RTLZ. Volgens de topman is ABN een internationaal goed liggende naam.

Zalm zei dat de bank voorlopig de naam ABN Amro hanteert. Hij noemde dat een sterk merk. ,,Maar misschien kunnen we later overwegen dat in te korten naar ABN. Dat ligt internationaal makkelijk'', vertelde hij RTLZ donderdag.

Zalm verwacht dat ABN Amro/Fortis een zwaar jaar tegemoet gaat. Hij sluit niet uit dat 2009 verlieslatend zal zijn. Zalm stelde verder dat een deel van de eerder aangekondigde banenreductie van 7800 al is gerealiseerd door natuurlijk verloop.

Zalm zei ook dat hij de bank weer internationaal op de kaart wil zetten. Volgens RTLZ zou de bestuurder het internationale netwerk niet in zijn geheel willen terugkopen van Royal Bank of Scotland. De Schotten lijfden dat in bij de overname van ABN Amro door het bankentrio met ook nog Fortis en Banco Santander. Het internationale netwerk zou met name op eigen kracht moeten worden opgebouwd.

Zalm zei dat het mogelijk is de bank weer naar de beurs wordt gebracht. Maar dat gebeurt over drie à vier jaar op z'n vroegst.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.