Home

Achtergrond

Wortelsnoei beste methode remming groei perenbomen

Wortelsnoei remt de groei van perenbomen en levert de beste vruchten.

Dat blijkt uit proeven van PPO Fruit in Randwijk. Deze methode biedt een goed alternatief voor het groeimiddel CCC, dat in 2000 voor problemen zorgde in de perenteelt. Van het middel bleef teveel residu over in het fruit.

Tussen 2004 en 2008 is een proef uitgevoerd met verschillende behandelingen voor groeibeheersing bij Conférence op Kwee MC met tussenstam Doyenné du Comice in V-haag.

De onderzoekers keken naar zes methodes met wortelsnoei en inzagen van stammen en gecontroleerde watergifte. Wortelsnoei geeft de minste variatie in vruchtkwaliteit, bleek uit onderzoek. Aanvullende bespuitingen met Regalis en het middel E hadden nauwelijks effect.

Of registreer je om te kunnen reageren.