Home

Achtergrond

Workshop snoeien van jonge fruitbomen

Het Nationaal Fruitpark in het Gelderse Ochten is officieel nog niet geopend.

Maar op het park naar een idee van boomkweker Floor Peters, is al volop activiteit. Vandaag werd een workshop snoeien van jonge fruitbomen gehouden. Het Nationaal Fruitpark gaat in juni open. Het 4,5 hectare tellende park biedt plaats aan zo’n 500 fruitbomen van oude en nieuwe rassen. Foto William Hoogteyling

Een wachtchef van Zuid-Chemie in Sas van Gent kijkt naar het drogingsproces voor ruwe kunstmest. Het heeft zes weken geduurd maar een van de twee kunstmestfabrieken draait weer op volle toeren. De kleinere producent uit Zeeuws-Vlaanderen leed onder het laat inkopen van kunstmest door boeren. Die speculeerden volgens een woordvoerder op lagere prijzen. "Er was buitengewoon veel voorraad bij de tussenhandel", aldus een woordvoerder. Foto Camile Schelstraete

Op zijn knieën vlecht heggenvlechter Lex Roeleveld een nieuwe, 650 meter lange haag op landgoed Hemmen in de gemeente Overbetuwe. Hij is een van de twee Nederlandse beroepsvlechters. Roeleveld begon negen jaar geleden en krijgt steeds meer opdrachten om heggen te vlechten. Soms dienen ze puur als decoratie, hier wordt het als vanouds een afrastering voor het vee. Foto VidiPhoto

Marinus Bloed uit Beusichem bekijkt de aangevreten winterbloemkool van zijn vader Arie Bloed. Duiven hebben de helft van zijn perceel opgevreten. Dat deel had Arie Bloed niet onder plastic staan. Door de vorst is er voor de duiven weinig voedsel waardoor ze hun toevlucht zochten tot de bloemkool. De kwaliteit van de winterbloemkool onder plastic is goed. Bloed hoopt daar vanaf medio maart te kunnen oogsten. Bloed, die 66 jaar is, stoot de tuinbouwactiviteiten daarna af en gaat verder met akkerbouw. Foto William Hoogteyling

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.