Home

Achtergrond 183 x bekeken 1 reactie

Witgat en pijptorkruid keren terug in Nespolder

De Nespolder ten westen van Bergambacht wordt weer teruggegeven aan de natuur.

De Dienst Landelijk Gebied (DLG) heeft de eerste fase afgerond van de herinrichting, die de 30 hectare grasland, riet en moeras weer verandert in een aantrekkelijke habitat voor planten- en diersoorten die hier van oorsprong thuishoren.

Het gaat onder meer om de koekoeksbloem, het pijptorkruid en het moeraszoutgras en vogels als de kleine karekiet, de blauwborst, de groenpootruiter en de witgat. Dat heeft de stichting Het Zuid-Hollands Landschap donderdag gemeld.

DLG heeft onder meer een stuk laag grond afgegraven. Door dit zogenaamde plaggen verdwijnt de voedselrijke toplaag en komt de schralere grond aan de oppervlakte te liggen. Dit schept gunstige omstandigheden voor talloze plantensoorten die alleen kunnen leven in voedselarme grond of plantensoorten die met hun wortels graag in vochtige grond staan.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    blijkbaar kan hier de schoorsteen van roken,wat een vooruitgang

Of registreer je om te kunnen reageren.