Home

Achtergrond 185 x bekeken

Wilders stapt naar Hoge Raad

Geert Wilders stapt naar de Hoge Raad om de uitspraak van het gerechtshof dat hij vervolgd moet worden, ongedaan te maken.

Daarvoor heeft hij advocaat Bram Moszkowicz in de arm genomen, zo bevestigde de PVV-leider vandaag een bericht in De Telegraaf.

Het gerechtshof in Amsterdam bepaalde onlangs dat het Tweede Kamerlid vervolgd moet worden voor discriminatie, aanzetten tot haat en het beledigen van groepen mensen. Daarnaast moet de strafrechter oordelen over de vergelijking die de politicus trok tussen de islam en het nazisme. Het Openbaar Ministerie had eerder van vervolging afgezien.

Wilders zegt strijdbaar te zijn en alle mogelijke middelen in te zetten om niet voor de rechter te hoeven te verschijnen. Maandag heeft hij Moszkowicz gevraagd om bij de Hoge Raad cassatie in het belang der wet in te stellen. Het hoogste rechtscollege kan de uitspraak van het hof vernietigen. Wilders gaat ervan uit dat het OM hem niet vervolgt zolang er een procedure loopt bij de Hoge Raad.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.