Home

Achtergrond 200 x bekeken 1 reactie

Werkstraf voor schenden omgangsregeling

De rechtbank in Maastricht heeft vandaag een vrouw veroordeeld tot 120 uur werkstraf waarvan de helft voorwaardelijk wegens het weghouden van haar kinderen bij haar ex-man.

Beide ouders hebben het ouderlijk gezag, maar sinds een echtscheiding in 2003 heeft de vader zijn kinderen niet meer te zien gekregen.

"De zaak is uniek omdat het gaat om een weigerachtige ouder die het kind geen omgang laat hebben met de andere ouder. De uitkomst zal vooral door vaders als een doorbraak worden ervaren'', aldus een woordvoerster van het OM.

De vrouw hield haar kinderen bij hem weg en dat kwam de relatie tussen vader en kinderen niet ten goede, aldus het Openbaar Ministerie (OM). De vrouw werd eerder al gedwongen tot het betalen van een dwangsom, maar uiteindelijk deed de vader in 2007 aangifte wegens onttrekking van een kind aan het ouderlijk gezag.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    AdVader

    De zaak is niet uniek want deze maand speelde zulks ook in Leeuwarden. Overigens is ook dit weer contra-productief voor gelijkwaardigheid en houdt omgang=ontvadering=scheidingsindustrie in stand! En nu na meer dan 9 jaar hou ik de omgangsregeling niet eens meer vol en dat is langer dan de meesten, je kinderen mismaakt te zien worden gemaakt en te vervreemden, BAH, en steeds die vrouwensocioses een vijandige moeder en het ondraaglijke uitzichtloze vaderleed, familierechters zijn onmenselijke beulen!

Of registreer je om te kunnen reageren.