Home

Achtergrond

Werkgevers trekken bod cao Open Teelten in

Werkgevers hebben hun loonbod van 2,5 procent voor de cao Open Teelten ingetrokken.

Dat heeft LTO-onderhandelaar Mans Vulto gisteravond gezegd tijdens de jaarvergadering van de NBvB in Echteld. De werkgevers hadden hun bod gedaan tijdens eerdere onderhandelingen.

Hier tegenover stond de eis van afschaffing van weekendtoeslagen voor seizoensarbeiders en verhoging van het aantal uren dat zij mogen werken. FNV Bondgenoten vond het loonbod veel te mager en sprak van "verslechteringen voor seizoenskrachten zonder dat daar ook maar iets positiefs tegenover staat".

Volgens Vulto moet nu in de onderhandelingen de door minister Donner voorgestelde nullijn worden meegenomen, oftewel bevriezing van de lonen. Dit naar aanleiding van de economische recessie en de dramatische voorspellingen van het Centraal Planbureau. Ook valt volgens Vulto de inflatie met 1 procent veel lager uit dan waar eerder rekening mee was gehouden. De onderhandelingen over de nieuwe cao Open Teelten worden op 4 maart hervat.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.