Home

Achtergrond 5 reacties

Weinig quotumhandel tegen €16

De melkquotummarkt moet zich, in aanloop naar het nieuwe quotumjaar, nog een beetje zetten. Koopmelk noteert €16 per kg vet (zie grafiek 1), lease heeft helemaal geen notering (zie grafiek 2).

De koopmelkprijs kent echter geen brede basis. De handel is tam. Kopers informeren wel, maar tot transacties komt het in de meeste gevallen niet. De zaken die worden gedaan, gebeuren tegen €16.

Er lijkt een redelijk evenwicht op de quotummarkt te zijn. Enerzijds willen kopers, vanwege de lage melkprijzen, niet meer dan €16 betalen. Anderzijds willen sommige kopers toch per se uitbreiden.

De melkquotumprijs lijkt om die reden behoorlijk muurvast te zitten. Prijzen van €20 zijn absoluut niet aan de orde. Maar een prijsdaling tot onder de €15 is ook niet waarschijnlijk. De quotummarkt is rustig.

prognose:

stabiel

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  DE TUKKER OET TWENTE

  16 ct?? Het eerste qoutum is al in andere handen over gegaan voor een krat bier en een doos sigaren, de rest volgt.

 • no-profile-image

  .

  Is toch nog veel voor 1 kg vet!!!!

 • no-profile-image

  boer


  Markt zit vast???? er is helemaal geen markt meer, incidentele porties maybe.

  Maar blijf aub niet zo'n sensatiepraatje houden!!!!

 • no-profile-image

  Theo Brummelaar

  Goedendag,

  niet de markt zit muurvast, maar de quotumprijs. Er is weinig handel, met de sensatie valt het dus wel mee.

  groet,

  Theo Brummelaar
  Boerderij

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Theo, als prijs bepaald wordt door weinig of geen handel, zit niet alleen de prijs vast, maar ook de markt. Voor prijsvorming moeten er twee partijen zijn, anders is er geen prijs en dus geen markt.
  Je moet trouwens wel heel graag willen melken, als je nu melk bijkoopt die zonder quotumkosten al onder kostprijs geproduceerd wordt. Dit overwegende kan het niet anders zijn dat er iets met de prijs moet gebeuren, anders blijft de markt vast zitten.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.