Home

Achtergrond 181 x bekeken

Wapa: afzet appels en peren profiteert van recessie

Consumenten kiezen sneller voor appels en peren bij economische tegenwind. Dat stelt de World Apple and Pearassociation (Wapa).

Volgens vice-voorzitter Kevin Moffit van Wapa behoren appels en peren tot het middensegment van fruit en raakt de recessie vooral de duurdere fruitsoorten. "Appels en peren worden niet gezien als luxe en zijn niet hoog geprijsd."

Daarnaast onderscheidt Wapa een grotere vraag naar de lagere klassen appels en peren. Ook dat is een gevolg van de economische tegenwind in verschillende delen van de wereld, stelt de koepel. Wapa signaleert dat winkels in vooral de Verenigde Staten de prijzen voor deze klassen appels en peren hoog houden.

Naast het positieve effect van de economische tegenwind op afzetmarkten is er mogelijk prijsdruk te verwachten door de hogere oogstprognoses in het zuidelijk halfrond en de hogere voorraden in Europa, stelt Wapa.

Wapa maakte bekend een nieuwe voorzitter te hebben verkozen. Het is de Italiaan Alessandro Dalpiaz. Volgens Dalpiaz blijft netwerken de belangrijkste taak van Wapa. De koepelorganisaties bestaat uit 15 landen, waaronder Nederland, maar ook landen uit het Zuidelijk Halfrond.

Of registreer je om te kunnen reageren.